Funksioni i kotangentit

Funksioni i kotangentit përcaktohet në një trekëndësh kënddrejtë si raporti i brinjës së afërt të këndit me brinjën e kundërt. Grafi i tij është një kotangentoidë. Funksioni është i përcaktuar në intervalin nga 0 + kππ + kπ radian dhe merr vlera nga -.

Grafi

Funksioni i kotangentit - grafi

Formulat

Trekëndëshi kënddrejtë
Formula trigonometrike Formula trigonometrike

Makinat llogaritëse

Jepni një kënd α

α =
cot α =
Rrumbullakos deri në numra pas presjes.

Jepni vlerën e cot α dhe zgjidhni njësinë e këndit

cot α =
α =
Rrumbullakos deri në numra pas presjes.

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.