Shumëzimi kryq

  • Një shumëzim kryq është një procedurë për llogaritjen e një raporti të drejtë dhe një të zhdrejti.
  • Raporti i drejtë – »më shumë, më shumë« – 1 tullë peshon 5 kg, sa peshojnë 150 tulla?
  • Raporti i zhdrejtë – »më shumë, më pak« – Nëse një makinë ecën me shpejtësi mesatare 70 km/h, do ta kryejë udhën në 40 minuta. Sa kohë do t’i duhet, nëse ecën me një shpejtësi mesatare prej 90 km/h?

Makina llogaritëse

Jepni 3 vlera

XX
  • Raporti i drejtë
  • Raporti i zhdrejtë

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

Rezultati:

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.