Sipërfaqja dhe perimetri i një gjashtëkëndëshi

 • Një gjashtëkëndësh i rregullt është një shumëkëndësh me gjashtë brinjë të së njëjtës gjatësi.
 • Brinjët fqinje formojnë një kënd 120°.
 • Rrezja e rrethit të jashtëshkruar është e njëjtë me gjatësinë e brinjëve.

Formulat

Gjashtëkëndëshi Sipërfaqja dhe perimetri i një gjashtëkëndëshi
 • P – perimetri
 • S – sipërfaqja
 • R – rrezja K
 • r – rrezja k
 • S' – qendra
 • a – brinjët
 • K – rrethi i jashtëshkruar
 • k – rrethi i brendashkruar

Makina llogaritëse

Jepni 1 vlerë

a = R =
r =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

sipërfaqja S =
perimetri P =

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.