Sipërfaqja dhe perimetri i një pesëkëndëshi

  • Një pesëkëndësh i rregullt është një shumëkëndësh me pesë brinjë të së njëjtës gjatësi.
  • Brinjët fqinje formojnë një kënd 108°.

Formulat

Pesëkëndëshi Sipërfaqja dhe perimetri i një pesëkëndëshi
  • P – perimetri
  • S – sipërfaqja
  • R – rrezja K
  • r – rrezja k
  • S' – qendra
  • a – brinjët
  • K – rrethi i jashtëshkruar
  • k – rrethi i brendashkruar

Makina llogaritëse

Jepni 1 vlerë

a =
R =
r =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

sipërfaqja S =
perimetri P =

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.