Teorema e Pitagorës

c2 = a2 + b2 – pra: Sipërfaqja e katrorit të ndërtuar mbi hipotenuzën e një trekëndëshi kënddrejtë është e barabartë me shumën e sipërfaqeve të katrorëve të ndërtuar mbi katetet e këndit të tij të drejtë.

Formulat

Trekëndëshi kënddrejtë Teorema e Pitagorës
  • c – hipotenuza
  • a,b – katetet e një këndi të drejtë janë në një kënd të drejtë

Makina llogaritëse

Jepni 2 vlera

a =
b =
c =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes.

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.