Vëllimi dhe sipërfaqja e një cilindri

  • Një cilindër rrotullues është një trup që ka dy baza paralele dhe një sipërfaqe anësore.
  • Sipërfaqja anësore është pingule me bazën dhe baza është rreth.

Formulat

Cilindri Vëllimi dhe sipërfaqja e një cilindri
  • V – vëllimi
  • S – sipërfaqja
  • B – sipërfaqja e një baze
  • M – sipërfaqja e faqes anësore
  • r – rrezja
  • d – diametri
  • h – lartësia
  • S',S'' – qendra e një baze

Makina llogaritëse

Jepni një lartësi h dhe 1 vlerë

h =
r =
d =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

vëllimi V =
sipërfaqja S =
sipërfaqja e një baze B =
sipërfaqja e faqes anësore M =

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.