Vëllimi dhe sipërfaqja e një koni

 • Një kon rrotullues ka një bazë rrethore dhe një sipërfaqe anësore.
 • Një lartësi e konit është pingule me bazën e tij.

Formulat

Koni Vëllimi dhe sipërfaqja e një koni
 • V – vëllimi
 • S – sipërfaqja
 • B – sipërfaqja e një baze
 • M – sipërfaqja e faqes anësore
 • r – rrezja
 • d – diametri
 • h – lartësia
 • s – rrezja e sipërfaqes anësore
 • S' – qendra e një baze
 • V' – kulmi i një koni

Makina llogaritëse

Jepni 2 vlera

h =
s =
r =
d =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

vëllimi V =
sipërfaqja S =
sipërfaqja e një baze B =
sipërfaqja e faqes anësore M =

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.