Vëllimi dhe sipërfaqja e kubit

  • Një kub është një trup që ka gjashtë faqe katrore.
  • Diagonalet e faqeve kanë të njëjtën gjatësi në çdo faqe.
  • Diagonalet e trupit kanë gjithashtu të njëjtën gjatësi.

Formulat

Kubi Vëllimi dhe sipërfaqja e kubit
  • V – vëllimi
  • S – sipërfaqja
  • a – brinjët
  • D – diagonalet e trupit
  • d – diagonalet e faqeve

Makina llogaritëse

Jepni 1 vlerë

a =
D =
d =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

vëllimi V =
sipërfaqja S =

Procedura e llogaritjes

latex

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.