Vëllimi dhe sipërfaqja e një piramide

  • Baza e një piramide është një shumëkëndësh. Të gjithë kulmet e këtij shumëkëndëshi janë të lidhur me kulmin e piramidës – një pikë që shtrihet jashtë planit të bazës.
  • Makina llogaritëse i bën llogaritjet në një piramidë të rregullt.
  • Një piramidë e rregullt është një piramidë, baza e së cilës i ka të gjitha brinjët të barabarta.

Formulat

Piramida Vëllimi dhe sipërfaqja e një piramide

Formulat për çdo figurë gjeometrike mund të gjenden këtu.

  • V – vëllimi
  • S – sipërfaqja
  • B – sipërfaqja e një baze
  • M – sipërfaqja e faqes anësore
  • h – lartësia
  • s – gjatësia e një brinjë anësore
  • α – këndi i formuar nga një faqe dhe një bazë

Makina llogaritëse

Jepni numrin e brinjëve

n =

Jepni 2 vlera

a =
h =
s =
α =

Rrumbullakos deri në numra pas presjes

vëllimi V =
sipërfaqja S =
sipërfaqja e një baze B =
sipërfaqja e faqes anësore M =

Lidhje të ngjashme

Ne do të jemi të lumtur të pranojmë sugjerimet dhe komentet tuaja.
info@calculat.org
calculat.org

Faqja jonë e internetit përdor cookies për të ofruar shërbime.

Më shumë informacion

A i urreni reklamat? Edhe ne, por të ardhurat nga reklamat lejojnë funksionimin e faqes sonë të internetit dhe ofrimin e shërbimeve për klientët tanë falas. Ju lutemi, konsiderojeni anulimin e bllokimit të reklamave në këtë faqe interneti. Ju faleminderit.