☰ menu
Calculat.org

Vëllimi dhe sipërfaqja e një sfere

sfera

sfera d r O P
rrrezja
ddiametri
Pperimetri
Oqendra

Makina llogaritëse

Zgjidhni njësitë

Jepni 1 vlerë

rrezja

r =

diametri

d =

perimetri

P =

vëllimi

V =

sipërfaqja

S =

Gabim

Rrumbullakimi: numri dhjetor

Procedura e llogaritjes

Formulat

sfera

vëllimi
$$ V = \frac{4}{3} \pi r^3 $$
sipërfaqja
$$ S = 4 \cdot \pi r^2 $$
perimetri
$$ P = 2 \cdot \pi r $$
diametri
$$ d = 2 \cdot r $$
$$ \pi \doteq 3,14 $$

Vlerësim

4,4/5 (36×)