☰ menu
Calculat.org

Sipërfaqja dhe perimetri i një shumëkëndëshi

shumëkëndëshi

shumëkëndëshi C c R r A B C D E F G H a a a a a a a a O
abrinja
Crrethi i jashtëshkruar
crrethi i brendashkruar
Rrrezja (rrethi i jashtëshkruar)
rrrezja (rrethi i brendashkruar)
Oqendra

Makina llogaritëse

Zgjidhni njësitë

Jepni numrin e brinjëve

numri i brinjëve

n =

Jepni 1 vlerë

brinja

a =

rrethi i jashtëshkruar (rrezja)

R =

rrethi i brendashkruar (rrezja)

r =

sipërfaqja

S =

perimetri

P =

Gabim

Rrumbullakimi: numri dhjetor

Procedura e llogaritjes

Formulat

shumëkëndëshi

nnumri i brinjëve
sipërfaqja
$$ S = \frac{1}{4} n a^2 \cot\frac{180^\circ}{n} $$
perimetri
$$ P = n \cdot a $$
rrethi i jashtëshkruar (rrezja)
$$ R = \frac{a}{2 \cdot\sin\frac{180^\circ}{n}} $$
rrethi i brendashkruar (rrezja)
$$ r = \frac{a}{2 \cdot\tan\frac{180^\circ}{n}} $$

Vlerësim

5,0/5 (4×)